Προβολή της ταινίας του Σεργκέι Λοζνίτσα “Στην ομίχλη” (В тумане)

Τετάρτη 6/3 στις 21:00 προβολή της ταινίας του Σεργκέι Λοζνίτσα Στην ομίχλη (В тумане).

Περιγραφή της ταινίας: Στα δυτικά σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης το 1942, μια περιοχή βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Οι ντόπιοι παρτιζάνοι αντιστέκονται σθεναρά. Ένα τρένο εκτροχιάζεται σε μικρή απόσταση από το χωριό όπου ο Σουσένια, εργάτης στο σιδηρόδρομο, ζει με την οικογένειά του. Ο Σουσένια συλλαμβάνεται μαζί με την ομάδα σαμποτέρ, ωστόσο ο Γερμανός αξιωματικός αποφασίζει να μην τον κρεμάσει μαζί μ’ εκείνους, αλλά να τον αφήσει ελεύθερο με αποτέλεσμα ο Σουσένια να κατηγορηθεί ως προδότης και οι φήμες για την προδοσία του να ταξιδεψουν γρήγορα.

2012, Έγχρωμη, περίπου 2 ώρες.

_______________________________________________________________________________________________________

Στην αυτοδιαχειριζόμενη “αίθουσα προβολών” της κατάληψης Allerta αποφασίζουμε, επιλέγουμε, προβάλουμε και παρακολουθούμε όλες/οι/α μαζί ταινίες και ντοκυμαντέρ που έχουμε ξαναδεί, μας αρεσουν και τις απολαμβάνουμε ή που απλά θέλουμε να δούμε, αλλα δεν το έχουμε κάνει ακόμα.

Επιλέγουμε να προβάλουμε και να παρακλουθούμε συλλογικά ταινίες και ντοκυμαντέρ που έχουν σημεία με τα οποία συμφωνούμε ή διαφωνούμε, που μερικές φορές μας κάνουν να διαφωνούμε και μεταξύ μας, που είναι χρήσιμα εργαλεία για την αυτομόρφωση μας, που στέκονται αφορμή για μια περισσότερο διευρημένη συλλογική επεξεργασία ζητημάτων που απασχολούν την ίδια την συνέλευση και που βοηθούν να προκύψουν συζητήσεις λογιών λογιών.

Στην γενικότερη λογική της συλλογικής παρακολούθησης, προτάσεις ταινιών και ντοκυμαντέρ καθώς και συμμετοχή στο στήσιμο των προβολών είναι προφανώς καλοδεχούμενες. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*