Πορεία αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης, την Τρίτη 10/3, 18:30. Προσυγκέντρωση: πλατεία Γεωργάκη.

ΝΟ BORDERS – NO NATIONS

Τις τελευταίες μέρες, έχει κηρυχτεί ένας πόλεμος, ενάντια σε ξεριζωμένους ανθρώπους, τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Παρατηρούμε όλο και μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας να βυθίζεται στο μίσος, με πλήθος πατριωτικών εξάρσεων και εθνικιστικών παραληρημάτων. Με την ποινικοποίηση των αιτημάτων ασύλου, τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τις παραστρατιωτικές ομάδες να αλωνίζουν, την μιντιακή και κρατική προπαγάνδα να κάνει λόγω για εισβολείς, με την βία και τις επιθέσεις των ΜΑΤ, δημιουργείται ένα κλίμα-πρόσφορο έδαφος που εντός του κανονικοποιείται στο δημόσιο πεδίο ο φασιστικός λόγος, ανθεί και θεριεύει ο κοινωνικός εκφασισμός.

Για εμάς από την άλλη, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, η ταξική μας αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτονόητη. Δικοί μας εχθροί είναι τα κράτη, οι πόλεμοί τους, ο φασισμός, τα σύνορα. Αναγνωρίζουμε ότι με ανθρώπους που ξεριζώθηκαν, ανθρώπους που πέρασαν κακουχίες στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν είτε από τη φρίκη του πολέμου είτε από το αδιέξοδο της φτώχειας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα, με τους εγχώριους -και όχι μόνο- σκατόψυχους φασίστες και απανταχού εθνικιστές δεν μας ενώνει απολύτως τίποτα. Να μπούμε ανάχωμα στον φασισμό και τον εθνικισμό, να μην σιωπήσουμε μπροστά στις κτηνωδίες που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα και τα νησιά.

Ανοιχτά σύνορα – Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες – Ελεύθερη και αξιοπρεπής παραμονή για όσους/ες το επιθυμούν

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Αλληλεγγύη σε προσφύγισσες και μετανάστες.

*Μετά το τέλος της πορείας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στην κατάληψη Αντινομία, για τον περαιτέρω συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης.

 

Κατάληψη Allerta
Κατάληψη Αντινομία

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*