Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη σε σεξιστικές συμπεριφορές/ παρενοχλήσεις

Πρόσφατα, έχουν γνωστοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικά παραβιαστικών συμπεριφορών στην Κέρκυρα, από τον ίδιο άνθρωπο. Συγκεκριμένα, ένας 67χρονος ο οποίος έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μπαρμπάτι που προσφέρει δουλειά, εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και την ανάγκη διάφορων γυναικών για στέγαση και δουλειά και τις παρενοχλεί στο τηλέφωνο.
Το γεγονός αυτό δεν είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αποκομμένο από τις τοπικές και όχι μόνο κοινωνικές συνθήκες. Αποτελεί ένα ακόμα συμβάν, στην πληθώρα σεξιστικών & παραβιαστικών συμπεριφορών με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωπες στα πλαίσια του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος και της πατριαρχίας. Είναι ένα συμβάν που έρχεται να εμπεδώσει την πατριαρχία ως κανονικότητα και πως αυτή αναπαράγεται και αντανακλάτε στις εργασιακές/κοινωνικές σχέσεις.

Η άμεση δημοσιοποίηση ενός περιστατικού, ενθαρρύνει την δημοσιοποίηση κι άλλων ανάλογων περιστατικών σπάζοντας τον φόβο και την σιωπή. Η προσπάθεια μας για επιβίωση και ζωή, για εύρεση αξιοπρεπούς εργασίας και στέγης δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν ιδιοκτήτη ή αφεντικό να μας εκβιάζει. Προστατεύουμε τις εαυτές/ους μας, παίρνουμε δύναμη μέσα από την ταξική αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη ενάντια στην πατριαρχία, τον σεξισμό, την εκμετάλλευση, την ανισότητα.

Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη σε σεξιστικές συμπεριφορές/ παρενοχλήσεις. Ούτε στον εργασιακό, στον ιδιωτικό, στον δημόσιο χώρο ούτε πουθενά.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*