Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Αντινομία

Σχετικά με όσα ακούγονται για την κατάληψη Αντινομία…

Η επίθεση στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα αποτελεί βασικό και κεντρικό άξονα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου ως κομμάτι της γενικότερης επίθεσης στους από τα κάτω. Η επίθεση αυτή έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και μήνες. Εκκενώσεις καταλήψεων, βασανισμοί, αναβάθμιση των μέσων πειθάρχησης και επιτήρησης, της κρατικής βίας και της καταστολής. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο ακούγονται διάφορα δαιμόνια περί εκκένωσης και της Κατάληψης Αντινομίας. Ο χώρος που στεγάζεται η κατάληψη και που το νοσοκομείο με τόση επιμονή και λαχτάρα θέλει να “αξιοποιήσει”, στεγάζει ήδη εγχειρήματα, συνελεύσεις, ανθρώπους και ιδέες.

Η για χρόνια σάπια και παρατημένη αποθήκη του πανεπιστημίου, μετατράπηκε τα τελευταία δυο χρόνια από τους/τις καταληψίες σε χώρο που λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο και στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία σκοτεινού θαλάμου και μουσικού studio, διοργανώνονται DIY lives, διαδηλώσεις, δράσεις αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, σε ένα χώρο που άνθρωποι υπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, πέρα και ενάντια στις εξουσιαστικές σχέσεις, τις λογικές εμπορεύματος και τις λογικές της κυριαρχίας. Η διοίκηση του νοσοκομείου δήθεν αγνοεί το γεγονός ότι η Αντινομία αξιοποιείτα ήδη από τους ανθρώπους που την κρατούν ζωντανή. Ταυτόχρονα περιμένει ότι εμείς θα αγνοήσουμε την υποκρισία των κινήσεων τους, από την στιγμή που τόσα και τόσα κτίρια που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του νοσοκομείου είναι παραμελημένα και αφημένα να γίνουν ερείπια.

Όμως οι απειλές για εκκένωση μίας κατάληψης που στεγάζει εδώ και καιρό επιθυμίες και ανάγκες διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων στο κέντρο της πόλης, και στο χώρο του πανεπιστημίου μας αφορά όλους/ες/α. Στηρίζουμε συνειδητά τις αυτοοργανωμένες δομές, τις πολιτικές εκδηλώσεις και δράσεις, τις συναυλίες, τις προβολές ταινιών, τις παρουσιάσεις βιβλίων και μπροσούρων, τα καφενεία, τα μπαρ και τις συλλογικές κουζίνες και θα υπερασπιστούμε η μία δίπλα στον άλλον την κατάληψη Αντινομία. Έχουμε επιλέξει να διεκδικήσουμε συλλογικά τις ζωές μας στους δρόμους και στις δομές μας, κόντρα στην κανονικότητα, σε ό,τι επιτάσσει την ανισότητα, την καταπίεση και την μιζέρια. Έχουμε επιλέξει την θέση μας ανάμεσα σε δύο κόσμους που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Και γι’ αυτό, όταν χτυπάνε μία κατάληψη, απαντάμε όλες.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*