[Αναδημοσίευση] Μικροφωνική και μοιραστική κειμένου κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Καθώς διανύουμε το δεύτερο – ακόμα πιο αναποτελεσματικό – lockdown, με το Ε.Σ.Υ να καταρρέει σεπερίοδο πανδημίας, με τα πανεπιστήμια να ειναι κλειστά εδώ και έναν χρόνο και κάθε ένδειξηδιαμαρτυρίας να συναντά άγρια καταστολή από το κράτος, ψηφίζεται πολύ βολικά το νομοσχέδιοΧρυσοχοίδη-Κεραμέως.

Το νέο νομοσχέδιο ιδρύει την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) πουπροβλέπει πάνω απο 1000 νέες προσλήψεις “ειδικών φρουρών” με γκλοπ και χειροπέδες εντός τουπανεπιστημίου που θα λογοδοτούν απευθείας στην ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, επιβάλλει το ανώτατο όριοφοίτησης, τις διαγραφές φοιτητών, την ελεγχόμενη είσοδο στο χώρο των πανεπιστημίων, την βάσηεισαγωγής στα πανεπιστήμια και τέλος αυστηροποιεί τον πειθαρχικό κώδικα. Όλα αυτά με σκοπό την“πάταξη της ανομίας και την διαφύλαξη της ελεύθερης διακίνηση των ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια”Ταυτόχρονα δίνονται υπέρογκα ποσά για προσλήψεις και εξοπλισμο στην Αστυνομία (εξοπλιστικάπρογράμματα) και τον ελληνικό στρατό ( Rafalle και συνοριοφύλακες), ενώ υπάρχουν τρομερέςελλείψεις στην τριτοβάθμεια εκπαίδευση. Μηδαμινές προσλήψεις καθηγητών, ανεπαρκείς υποδομές,περικοπές στην σίτηση και την στέγαση και καθυστέρηση συγγραμμάτων περιγράφουν τηνπραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η λύση που προτείνει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση είναι η πρόσληψη αστυνομικών και ηεντατικοποίηση της καταστολής σε οποιαδήποτε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η θέσπιση του ορίου φοίτησηςκαι οι διαγραφες φοιτητων δεν έχουν επουδενί εκπαιδευτικο χαρακτήρα, απεναντίας προάγουν τονανταγωνισμό, αγνοώντας τις συνθήκες διαβίωσης των περισσότερων φοιτητών. Το κράτος επίσης,εξαιτίας της αδυναμίας του να ελέγξει τους συγκεκριμένους χώρους,όπου επικρατεί πραγματικάελέυθερη διακίνη γνώσεων,ιδεών και πολιτική ζύμωση, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, επέλεξε νασυκοφαντήσει τους πανεπιστημιακούς χώρους και να τους παρουσιάσει ως εστίες ανομίας όπου ανθεί τοεμπόριο ναρκωτικών και η εγκληματικότητα. Η πανεπιστημιακή αναδιάρθρωση όμωςπραγματικά,εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο επιβολής της κυβέρνησης σε κάθε πτυχή της κοινωνικήςζωής.

Συγχρόνως ενώ το νομόσχεδιο θα έπρεπε να έχει έναν εκπαιδευτικό και υγεινομικό χαρακτήρα δενπροβλέπει καμία βελτιώση των υγεινομικών συνθηκών των πανεπιστημίων κρίνοντας έτσι ταπανεπιστήμια ακατάλληλους χώρους ειδικά για τις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες φοιτητών. Το κράτος ΔΕΝ έχει μεριμνήσει για την βελτίωση της δημόσιας υγείας, καθως συνεχίζει να αγνοεί τις επίγουσεςυγεονομικές ανάγκες (ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού προσωπικού). Απεναντίας, σπαταλά τεράστια ποσά σε αστυνομικό και στρατωτικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις, φτωχοποιεί ολο ένα και περισσότερα τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα, λεηλατεί τη φύση με μοναδικό γνώμονα τοκέρδος.

Απέναντι στην “κανονικότητα” που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, εμείς απαντάμε με αλληλεγγύηαπέναντι σε όλους. Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και κάθε αγωνιζόμενουκομματιού της κοινωνίας.Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η υποτίμηση των ζωών μας. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη, δημιουργώντας δίκτυα αλληλεγγύης, αντίστασης, αυτοοργάνωσης και συλλογικοποίησης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

https://athens.indymedia.org/post/1610304/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*